Vegan Quiche
27-09-2023
Ik maakte een quiche zonder recept of echt plan. Geen idee wat ik aan het doen was. Maar het resultaat was heerlijk! Natuurlijk hadden we hem al op voordat ik een foto heb gemaakt.
Voor 2 personen
- 3 plakjes bladerdeeg
- 1 grote ui
- 1 grote teen knoflook
- 1 prei
- 1 paprika
- 4 grote kastanje champignons
- 250 gram Tofu
- Plantaardige kookroom
- 2 eetlepels vegan 'ei'-poeder. Ik heb die van Orgran gebruikt
- 3 eetlepels mosterd
- Paprikapoeder, chilipoeder, oregano, zout en peper naar smaak
- Vegan spekjes. Ik heb die van de vegetarische slager gebruikt
- Vegan geraspte kaas
Je kunt natuurlijk zelf experimenteren met verschillende groenten en kruiden!
- Bak de ui, spekjes en champignons. Voeg na een paar minuten de knoflook, prei en paprika toe.
- Lek de tofu uit. Blender de tofu met een scheutje vegan kookroom, 2 eetleepels 'ei'-poeder en 3 eetlepels mosterd.
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Vet een kleine ovenschaal in en verdeel de 3 bladerdeegplakken over de schaal.
- Meng het tofu mengsel met het groentemengsel en verdeel dit over de schaal.
- Top het met een laag vegan kaas.
- Laat het 30 minuten bakken in de oven.
Smakelijk!!