Iraanse maaltijd
Benodigdheden
- aubergine
- ca 11 tomaten
- 2 uien
- 1 komkommer
- rijst
- 1 el tomatenpuree
- azijn of citroen
- olijfolie
- sumak, paprikapoeder, koriander, kerrie en/of andere kruiden naar smaak
- zout
- arabisch platbrood
Aan de slag:
Snij de ui, bak de helft glazig in een beetje olie. Snij de aubergine en doe deze erbij. Snij 3 tomaten en doe deze erbij. Voeg kruiden en zout naar smaak toe. Bijvoorbeeld paprikapoeder, koriander en kerrie. Laat het lekker lang sudderen.
Bak de andere helft van de ui glazig in een pan. Pak 4 tomaten, snij deze doormidden en haal ze over een rasp boven een kom. Rasp tot alleen het vel over blijft en je sap in de kom hebt. Doe dit tomatensapje en de rijst in de pan. Doe er 1 el tomatenpuree bij. En voeg zo nodig wat water erbij. Voeg zout naar smaak toe. Doe de deksel erop en laat het 30 minuten sudderen.
Snij nog 4 tomaten en de komkommer voor de salade. Doe er wat azijn of citroen bij. Doe sumak, koriander en andere kruiden naar smaak erbij.
Serveer alles met arabisch brood. Nush-e jân! (smakelijk eten in het Perzisch)